Hirdetés:

Larry Nance Jr. NBA-kosárlabdázó felajánlásának köszönhetően megmenekült a clevelandi Balaton étterem a bezárástól. 

Nance 10 ezer dollárral (3 millió forinttal) támogatta a Clevelandben található Balaton éttermet, amely óriási segítség volt a szorult helyzetben lévő bisztró számára. Erről Vujity Tvrtko posztolt a Facebookon, aki elmondta, hogy az étterem tulajdonosa gyűjtést rendezett, hogy ne keljen bezárnia 64 éve fennálló vendéglátó egységét. Az Egyesült Államokban ismert szokásnak számító „gyűjtés” kitűzött célja 60.000 dollár, tehát nagyjából 18.000.000 forint volt, amely körülbelül egy évre lett volna elegendő tartalék.

https://www.facebook.com/vujitytvrtko/posts/3794425160626969

Az adományok szép fokozatosan érkeztek, amikor jött a slusszpoén: a Cleveland Cavaliers sztárja, az NBA egyik ismert profi kosárlabdázója, Larry Nance Jr. 10 ezer dollár adománnyal segítette meg az éttermet, hogy a jövő héten is kapható legyen Clevelandben a fokhagymás lángos, a marhalábszárpörkölt és a gulyásleves. A 27 éves sportolónak nincsenek magyar gyökerei, de fontosnak tartotta, hogy a városa éppoly sokszínű maradjon, mint amilyen a koronavíris-járvány előtt is volt.

Clevelandnek egyébként különleges kötődése van hozzánk: először a XIX-ik század második felében érkeztek ide magyarok, aztán a vesztes világháború és Trianon után még többen keresték itt a boldogulásukat; mígnem az 1956-os forradalom leveresét követően ismét tömegek telepedtek le az Ohio állambéli városkában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház