Hirdetés:

A wrap egy könnyen elkészíthető, praktikus és remekül variálható műfaj, amely nem mellesleg még mutatós is. 

Akik rendszeresen követnek minket, azok jól tudják, hogy a gyors, maceramentes fogások hívei vagyunk, egész egyszerűen azért, mert ezek azok az ételek, amelyek a mindennapi rohanásban a legjobban működnek.

A wrap is éppen ilyen, amelyet itthon a szendvicsek finom, palacsintaszerű burkolataként használunk fel a leggyakrabban. Eredetét illetően megoszlanak a vélemények, hiszen mind a spanyol-latin (tortilla), mind pedig a görög-balkáni-közel-keleti kultúrkör (pita) is magáénak vallja. Igazságot szolgáltatni tehát nehéz lenne ezt illetően, abban viszont nincs vita, hogy a wrap egy igazán menő és praktikus stílus, ami nem véletlenül lett ennyire népszerű számos országban.

Csirkés-zöldséges-fetás wrap (2 adag)

2 db teljes kiőrlésű wrap lap
15 dkg csirkecomb
fél lilhagyma
1 nagyobb kápia paprika
1 közepes zöldpaprika
fél cukkini
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
5 dkg feta sajt
Chili Warriors

 

A lilahagymát karikákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. A csirkecombot vékony csíkokra felszeleteljük, majd hozzátesszük a lilahagymához, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Míg készül a hús, a zöldségeket előkészítjük: a paprikákat és a cukkinit vékony csíkokra, julienre vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk.

Ha kész a hús, akkor mehet hozzá a felaprított fokhagyma, a csíkokra vágott paprika és a cukkini. Az egészet párszor átforgatjuk, hogy átmelegedjen a zöldség, ezután megszórjuk oregánóval, és sózhatunk is még, ha szükséges.

Egy másik serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megpörgetjük benne az üres wrap lapokat (akkor lesz jó, ha picit felpúposodik). Ha ez kész, a húsos-zöldséges ragut középre halmozzuk, majd feta sajtot morzsolunk rá, és ízlés szerint chilivel is meglocsoljuk. Ha mindez megvan, fogjuk a wrapot, és a videóban látható módon a feltekerjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház