Hirdetés:

A meleglevegős sütők – divatos nevükön airfryerek -, valóságos forradalmat indítottak a sütők világában, ráadásul itthon is egyre trendibbnek számítanak. A Philips Airfryer XXL Smart is sok jót ígért, így alig vártuk, hogy élesben is bizonyítson. 

Az airfryer készülékek gyermekkorunk népszerű olajsütőire emlékeztetnek, működésüket tekintve azonban éppen ellentétjei egymásnak: míg a hagyományos fritőzök tetemes olajmennyiséggel dolgoznak, addig az airfreyerek egy cseppnyi zsiradék nélkül is képesek sütni. Utóbbiak esetében az étel közvetlenül érintkezik a készülék által befújt forró levegővel, így az eszköz kialakításának és a levegő cirkulálásának köszönhetően készül el. Ezáltal nem csak, hogy sokkal egészségesebb fogásokat varázsolhatunk az asztalra, de az olajszagú konyhának és az órákig tartó szellőztetéseknek is könnyes búcsút inthetünk.

Fotó: Pjilips

Érthető hát, hogy nagy izgalommal fogadtuk a dolgozóasztalunkon landolt Philips Airfryer XXL Smartot, amellyel a leírás szerint süthetünk, piríthatunk, grillezhetünk, melegíthetünk, sőt mi több, még muffint is készíthetünk. Az egyéni beállítás mellett fix programok is a rendelkezésünkre állnak: válogathatunk a csirkecomb, a friss/fagyasztott burgonya, az  egész csirke és a hal munkaprogramok között is.

Az Airfryer XXL Smart abszolút csúcskategóriás a hasonló készülékek között, hiszen a mesterséges intelligenciával működő beépített szenzoroknak köszönhetően képes nyomon követni az étel sütési folyamatát. Ez lényegében annyit jelent, hogy nem csak fix programokat használ fel az ételek készítésekor, hanem szükség esetén finomít, vagy éppen erősít a levegő hőmérsékletén, hogy valóban tökéletes legyen a végeredmény. Mindez pedig nem csak egy jól csengő marketingszöveg, az általa készített csirkecomb ugyanis valóban tökéletes lett: kívülről ropogós, belül pedig omlós, épp ahogyan a nagykönyvben meg van írva.

Philips-Airfryer-xxl-smart

A Philips felsőkategóriás sütőjét a Techworld műhelyében vetettük alá alapos tesztelésnek, ezért, ha szeretnétek megtudni, hogy pontosan, hogyan teljesített nálunk az ultradivatos konyhai eszköz, akkor kattintsatok az alábbi oldalra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház