Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

Mi magyarok előszeretettel formálunk ételeket a saját ízlésünkre, a carbonara spagettit is többnyire tejszínnel dúsítjuk, pedig ennek a verziónak nem sok köze van az eredeti olasz tésztához. 

A spaghetti alla carbonara magyarul szénégető spagettit jelent, amelyet nyers tojássárgájával kevernek ki, majd érlelt sajtot és bacont adnak hozzá. Bár az ételről több legenda is kering, a puritán, ám finom alapanyagokból készült tészta egykoron a szénégető emberek eledele lehetett, akik munka után faszénen sütve dobták össze az alapanyagokat, és készítették el ezt az igencsak laktató tésztafélét.

Itthon leginkább a tejszínes-petrezselymes változat vált népszerű, de szerintünk az autentikus olasz változatnak egyszerűen nincs párja. Legújabb főzős videónkban Marcell kollégánk vezet be titeket a carbonara-főzés rejtelmeibe!

Hozzávalók

250 dkg spagetti
5 dkg füstölt szalonna
3 tojás
1 ek reszelt parmezánsajt
szerecsendió
só, bors

Első lépésként a szalonnát csíkokra vágjuk, majd kevés olajon egy serpenyőben ropogósra megpirítjuk. Ha kész a szalonna, félrerakjuk.

Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát al-dentére, majd leszűrjük. (A lényeg, hogy ne készre főzzük, mert még dolgozunk vele.)

A tojásokat feltörjük, teszünk hozzá egy csipetnyi szerecsendiót, borsot és sót, majd az egészet habosra felverjük. Menet közben hozzáadjuk a reszelt parmezánt.

A félrerakott szalonnát visszamelegítjük, és hozzáadjuk a tésztánkat. Egy merőkanál főzővizet teszünk a tésztához, és a felvert tojást hozzácsorgatva lassú tűzön gyors kevergetések mellett elkeverjük. A lényeg, hogy krémes állagot kapjunk, ha szükséges tegyünk még hozzá vizet!

Ha kész a tészta, tányérra szedjük, és reszelt parmezánnak kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház