Hirdetés:

Gyermekkorunk kedvelt íze a bundáskenyér, ami hisztitek vagy nem, de vegán formában is elkészíthető. 

Ti is szeretitek a bundáskenyeret? Mi például imádjuk, de a puritán alapanyagokból készült fogás egyébként is sokak kedvence. A tojásban forgatott és olajban kisütött ételt bármilyen kenyérből elkészíthetjük, a lényeg, hogy picit szikkadt legyen.

Bár a klasszikus étel egyik fő alapanyag a tojás, akkor sem kell lemondanunk róla, ha kacérkodsz a vegán étrenddel, esetleg már vegán is vagy, ugyanis létezik olyan recept, amely tojás nélkül készül, de a végeredmény mégis nagyon ismerős lesz.

vegán bundáskenyér
Fotó: Connoisseurus Veg

Hozzávalók

6 ek csicseriborsóliszt
4 ek sörélesztő pehely
1 mokkáskanál fokhagymapor
csipet fekete só
1 csipet bors
1 tk kurkuma
2 dl növényi tej
4-5 ek napraforgó olaj
Egy mélyebb tányérban összekeverjük a csicseriborsólisztet, a sörélesztő pelyhet, a fokhagymaport és a fűszereket. A növényi tejet folyamatosan hozzácsurgatva keverjük hozzá addig, amíg tojás állagú masszát nem kapunk.
A szikkadt kenyérszeleteket megforgatjuk a masszában, de picit hagyhatjuk is benne, hogy jól megszívja magát. A felmelegített serpenyőben a kenyeret az olajon megsütjük, amíg szép színe nem lesz.
Ha sós helyett, inkább édes ízekre vágynánk, akkor sincs semmi probléma, csak hagyjuk ki a receptből a fokhagymaport, és használjunk juharszirupot. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház