Egy krumplis fogás is lehet izgalmas: a medvehagymás vajas burgonya igazi ínyenc köret, és éppen most van itt az ideje az elkészítésének.
Előbújtak az első medvehagymalevelek, így aki szereti a snidling és a fokhagyma szerelemgyerekének tartott fűszernövényt, annak feltétlen érdemes bespájzolnia belőle. Talán mondanunk sem kell, de ha magunk szeretnénk gyűjteni az erdőben, akkor nagyon legyünk résen, ugyanis a medvehagyma könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág hasonló színű, mérgező levelével!
Medvehagymás vajas burgonya
- 80 dkg krumpli
- 1 csokor medvehagyma
- 7 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
- szezámmag
A krumplit először megpucoljuk, majd tetszőleges méretű gerezdekre vágjuk. Sós, hideg vízben feltesszük a burgonyákat, körülbelül 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A pestóhoz a medvehagymát alaposan megmossuk. Két-három levelet kiveszünk, a többit pedig egy aprítógépbe tesszük a parmezán, a só és a bors társaságában, majd az egészet krémesre összedolgozzuk. Közben egy kevés olívaolajat is teszünk hozzá.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd hozzátesszük az apróra vágott medvehagymát és a krumplit. Hozzáforgatjuk a pestót, és néhány perc alatt összesütjük az egészet. Arra ügyeljünk, hogy a krumpli egészben maradjon, ne törjük össze. Egy kevés szezámmaggal is feldobhajuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]