Dalgona kávé, egy újabb recept amely TikTok trendként indult, és mára az egész netet elárasztotta. Megérdemelten lett a net sztárja? Ennek csak egy módon járhattunk utána, mi is kipróbáltuk!
Az összeállítása pofátlanul egyszerű, ha van a kezünk közelében instant kávé, cukor (édesítő) és víz. Gyorsabban elkészíthető a segítségül hívjuk a gépi habverőnket, mixerünket. Természetesen a profinak és kitartónak érezzük magunkat, felkészültünk a csukló, az alkar és a bicepszünk edzésére is, akkor egy kézi habverő segítségével is elkészíthetjük, azzal a tudattal kisérve, hogy a végén egy finom pohár hideg, tejszínes kávéval jutalmazhatjuk meg magunkat. Attól függően, hogy mekkora koffein-bombát szeretnél adagolhatsz hozzá több-kevesebb instant kávét. Az alábbi receptünk két adag kellemes lágy ital készítéséhez tökéletes.
Amennyiben te is elkészíttetted ezt a kávés finomságot, úgy kérünk meséld el, hogy tetszett a Facebook oldalunkon egy kommentben.
Hozzávalók:
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál instant kávé
2 evőkanál hideg víz
Jég és tej a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a cukrot, az instant kávét és a vizet. Kézi keverővel vagy habverővel addig keverjük, amíg a keverék selymesen sima és fényes nem lesz, majd folytassuk a habverést addig, amíg meg nem sűrűsödik, és meg nem habos formáját (mint a tojáshabnál). (Ha kézi habverőt használsz készülj fel, hogy 8–12 percet vesz igénybe, hogy az optimális habosságot elérje.)
Egy nagyobb üveg pohár 2/3-át tölts fel jéggel és tejjel, majd erre helyezd a kávés habot. Fogyasztás előtt picit keverd össze és már élvezheted is ezt a habos, jeges kávés finomságot!
[sc name=”facebook” ]