Egy kalóriaszegény, ám finom garnélás rizottó kiváló választás a húsvét utáni megviselt gyomrunkra. 

Ha már húsvét, akkor sonka, tojás, kalács, krémes sütemény és még jó néhány, a gyomrot kicsit sem kímélő fogás kerül ilyenkor az asztalra. Ha te is túletted magad az ünnepek alatt, akkor érdemes egy kicsit könnyedebb vizekre evezni a következő napokban, és kellemes, ám kalóriaszegény fogásokkal kímélni a gyomrot. Egy frissítő, olaszos garnélás rizottó pedig tökéletes választás az ilyen alkalmakra.

Hozzávalók

25 dkg tisztított garnélarák
40 dkg rizottórizs
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2 dl fehérbor
10 dkg vaj
1 szem mogyoróhagyma
12 dl húsalaplé

 

 A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.

Ezután hozzátesszük a rizst, és hagyjuk, hogy megüvegesedjen.

A garnélát lemossuk és a rizshez adjuk, 1-2 percig pároljuk, majd felöntjük a fehérborral.

Mikor a rizs a bort magába szívta és fényes lett, folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáöntjük a felmelegített húslevet. Amikor a rizs al dente (roppanós, nem túl puha) lesz (kb. 18 perc kell ehhez), a maradék vajat és a petrezselymet is belekeverjük.

A kész rizottót lefedve 2 percig hagyjuk tovább főni. Előmelegített tányéron tálaljuk. Parmezánnal sajttal is meghinthetjük a végén.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: