Egy kalóriaszegény, ám finom garnélás rizottó kiváló választás a húsvét utáni megviselt gyomrunkra.
Ha már húsvét, akkor sonka, tojás, kalács, krémes sütemény és még jó néhány, a gyomrot kicsit sem kímélő fogás kerül ilyenkor az asztalra. Ha te is túletted magad az ünnepek alatt, akkor érdemes egy kicsit könnyedebb vizekre evezni a következő napokban, és kellemes, ám kalóriaszegény fogásokkal kímélni a gyomrot. Egy frissítő, olaszos garnélás rizottó pedig tökéletes választás az ilyen alkalmakra.
Hozzávalók
A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
Ezután hozzátesszük a rizst, és hagyjuk, hogy megüvegesedjen.
A garnélát lemossuk és a rizshez adjuk, 1-2 percig pároljuk, majd felöntjük a fehérborral.
Mikor a rizs a bort magába szívta és fényes lett, folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáöntjük a felmelegített húslevet. Amikor a rizs al dente (roppanós, nem túl puha) lesz (kb. 18 perc kell ehhez), a maradék vajat és a petrezselymet is belekeverjük.
A kész rizottót lefedve 2 percig hagyjuk tovább főni. Előmelegített tányéron tálaljuk. Parmezánnal sajttal is meghinthetjük a végén.
[sc name=”facebook” ]