Egy finom, jól készített rizibizi remek köret, szinte mindenhez tökéletesen passzol.
Ki ne ismerné a hagyományos rizibizit? Szinte nincs olyan magyar család, ahol legalább egyszer ne került volna a vasárnapi asztalra, de ha máshonnan nem, hát a suli menzájáról biztosan ismerős. A sokszor száraz, zöldborsót pedig csak nyomokban tartalmazó köretet sokan magyar találmánynak gondolják, de sajnos ez nem így van.
A rizibizit először Olaszországban készítették el, bár igaz, hogy a rizsen és a borsón kívül szinte semmiben nem egyezik egymással az olasz és a magyar recept. Mi most maradtunk az általunk is ismert „magyaros” változatnál, de egy következő alkalommal feltétlenül elhozzuk az eredeti olasz risi e bisi-t is.
Hozzávalók
Forró vajon a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a még fagyot vagy leszűrt konzerv zöldborsót, cukrot és borsot.
Közben megfőzzük a rizst, majd majd a megpárolt borsóhoz keverjük a petrezselyemmel együtt.
A rizshez diónyi vajat teszünk és villával, lazán összekeverjük. Kész is a hagyományos magyaros rizibizi. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]