A muffin alapreceptet jó eséllyel mindenki ismeri, de kóstoltátok már a céklás-kakaós verziót?

A muffinban az a jó, hogy csupa otthon található anyagból elkészíthetjük, és szinte lehetetlen elrontani. Százféle változata létezik, szórhatunk bele kakaóport, kókuszt, áfonyát, rumaromát, mákot; lazíthatjuk lekvárral, répával, cukkinivel vagy akár céklával is. A bíborvörös, kissé földízű, édeskés zöldség remekül passzol a kakaóhoz, a tésztával pedig egyenesen csodát tesz.

Hozzávalók

85 g nyers cékla
150 g liszt
120 g finomítatlan nádcukor
190 ml tej
20 g zsírszegény kakaópor
30 ml kókuszolaj
1 db tojás
6 g sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 csipet só<

A céklát megmossuk, megtisztítjuk, majd kislyukú reszelőn a kellő mennyiséget lereszeljük. Külön tálkákba összekeverjük a nedves és a száraz anyagokat.<

Ezután a két tál tartalmát összeöntjük, majd alaposan elkeverjük. Muffinsütőbe muffinpapírokat helyezünk, majd ezeket megtöltjük a tésztával.

180 C fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a sütiket. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: