Cikkünk főszereplője nem egy tipikus fasírt, hiszen a szokásos összetevők helyett ezúttal a tonhal és a zabpehely kapja a főszerepet.
A nagymama fasírtjához természetesen semmi sem fogható, de azért nem árt, ha néhanapján egy-két különlegesebb változattal is megpróbálkozunk. Persze létezik számtalan vega fasírt is, a gombától elkezdve a cukkinin át, de ezúttal egy tonhalból készült receptet mutatunk.
A tonhal fasírt igazi villámfogás, hiszen semmi különösebb macerát nem igényel az elkészítése, a fűszerek, a hagyma és a tojás mellett csupán tonhalkonzerv és zabpehely szükségeltetik hozzá. Jó hír továbbá, hogy nem muszáj a drágább tonhalat megvásárolni, hiszen tökéletes hozzá az olcsóbb, morzsásabb változat is. Arra viszont érdemes odafigyelnünk, hogy ne olajos, hanem sós lében eltett tonhalat használjuk.
Hozzávalók
- 7 dkg tonhal
- 4 dkg zabpehely
- 2 db tojás
- 0.5db lila hagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk Tabasco
- só
- bors
A kinyomkodott, lecsepegtetett tonhalat egy tálba rakjuk, és villával alaposan összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd meglocsoljuk a tabascóval, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután beleforgatjuk az apróra vágott lila hagymát is, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan elkeverjük.
Vizes kézzel a masszából csinos golyókat formálunk, majd egy kevés olívaolajon kisütjük őket. Kínálhatunk mellé párolt brokkolit és quinoát is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]