A klasszikus paradicsomleves még a tikkasztó nyári melegben is jól csúszik. 

Megérkezett a kánikula, igazi strandidő várható a hétvégén, így érdemes olyan étellel készülni, amit még ebben a nagy hőségben is jóízűen el tudunk fogyasztani. A hagyományos paradicsomleves örök klasszikus, ideális hűsítő nyári finomság még a kánikula közepén is, amelyet bő 30 perc alatt elkészíthetsz és még egészséges is.

Ha szeretnél, főzhetsz hozzá cérnametéltet, és természetesen betűtésztát is.

Klasszikus paradicsomleves

  • ek olaj
  • ek liszt
  • 70 sűrített paradicsom
  • 700 ml passzírozott paradicsom
  • 0,5 fej zeller
  • szál zellerszár
  • fej vöröshagyma
  • gerezd fokhagyma
  • ek cukor
  • 700 ml víz
  • bors
  • 80 betűtészta/cérnametélt
  • reszelt sajt tálaláshoz

 

Egy fazékba kevés olajat teszünk, majd megpirítjuk rajta a lisztet.

Amint a liszt megpirult, rákanalazzuk a sűrített és passzírozott paradicsomot, majd hozzátesszük a fokhagymagerezdeket egészben, aztán felöntjük a vízzel.

A zellerszárat és a zellergumót egészben beletesszük a levesbe, majd sózzuk, borsozzuk. Ha a levesünk felforrt, nagyjából fél órán át lassú tűzön főzzük, végül a cukrot is hozzáadjuk.

A tésztát a csomagoláson leírtak alapján forrásban lévő vízben kifőzzük. Mielőtt tálalnánk, a zöldségeket kiszedjük a levesből, tésztával és ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: