A klasszikus paradicsomleves még a tikkasztó nyári melegben is jól csúszik.
Megérkezett a kánikula, igazi strandidő várható a hétvégén, így érdemes olyan étellel készülni, amit még ebben a nagy hőségben is jóízűen el tudunk fogyasztani. A hagyományos paradicsomleves örök klasszikus, ideális hűsítő nyári finomság még a kánikula közepén is, amelyet bő 30 perc alatt elkészíthetsz és még egészséges is.
Ha szeretnél, főzhetsz hozzá cérnametéltet, és természetesen betűtésztát is.
Klasszikus paradicsomleves
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passzírozott paradicsom
- 0,5 fej zeller
- 2 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek cukor
- 700 ml víz
- só
- bors
- 80 g betűtészta/cérnametélt
- reszelt sajt tálaláshoz
Egy fazékba kevés olajat teszünk, majd megpirítjuk rajta a lisztet.
Amint a liszt megpirult, rákanalazzuk a sűrített és passzírozott paradicsomot, majd hozzátesszük a fokhagymagerezdeket egészben, aztán felöntjük a vízzel.
A zellerszárat és a zellergumót egészben beletesszük a levesbe, majd sózzuk, borsozzuk. Ha a levesünk felforrt, nagyjából fél órán át lassú tűzön főzzük, végül a cukrot is hozzáadjuk.
A tésztát a csomagoláson leírtak alapján forrásban lévő vízben kifőzzük. Mielőtt tálalnánk, a zöldségeket kiszedjük a levesből, tésztával és ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]