A nagy melegben kevés hűsítőbb fogás van, mint egy nagy tányér hideg görögdinnyeleves, amely kiváló jéghideg csemege egy forró nap után. 

A nyári melegben sokan küzdenek étvágytalansággal, szinte semmi nem megy le ilyenkor az ember torkán, és ha valami mégis, az is csak ímmel-ámmal. A hideg görögdinnyeleves azonban egy üdítő kivétel, ami azért is jó választás, mert segít a hőségben megelőzni a dehidratáltságot, ráadásul tele van vitaminnal és még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá.

Hozzávalók

  • 3 csésze felkockázott görögdinnye
  • egyed csésze kókuszkrém
  • 15 friss mentalevél
  • 1 lime leve
  • fél csésze jégkocka
  • 3 ek víz

Az összetevőket egy turmixgépbe tesszük, pépesítjük. Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy tálaljuk és elfogyasszuk ezt az isteni, hűsítő levest. Természetesen, ha van kedvünk hozzá, további felkockázott görögdinnyével és mentalevelekkkel díszíthetjük a tetejét.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: