A grillezett barack isteni csemege, pláne ha friss akácmézzel is meglocsoljuk a végén. 

Nemcsak húsokat és zöldségeket lehet a grillrácsra tenni, hanem különféle nyári gyümölcsöket is, melyeknek meglepően jól áll a mély, füstösebb ízvilág. A barack például különösen finom grillezve, ráadásul egyszerűen, minden macera nélkül elkészíthető, csupán egy kevés vaj, méz, valamint egy csipetnyi fahéj szükséges a sütéshez.

A lédús, zamatos gyümölcs persze nemcsak önmagában szervírozható, tehetünk mellé vaníliafagylaltot, de különféle pohárkrémekbe, vagy süteményekbe is felhasználhatjuk.

Grillezett barack

  • 4 db őszibarack
  • 60 g vaj
  • negyed kk fahéj
  • akácméz a tetejére

Egy kis tálkában összekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat a fahéjjal.

A megmosott barackot megtöröljük, kettévágjuk, bekenjük a fahéjas vajjal, majd mehetnek a grillre húsukkal lefelé.

Egy-két perc alatt megpuhítjuk a gyümölcsöket

Amikor már egy kicsit megpirult és megpuhult a barack, levesszük a grillrácsról, és egy-egy mokkáskanál mézet csurgatunk a tetejükre. Jó étvágyat!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: