A camembert krémleves könnyen és gyorsan elkészíthető finomság, igazi kihagyhatatlan recept a sajtimádók számára. 

A sajtkrémlevesekben az a jó, hogy mi dönthetjük el, hogy milyen sajtból készítjük, ráadásul a fűszerezés terén is nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat A camembert krémleves egy a sok, ínycsiklandó sajtkrémlevesek közül, amelyet könnyen és gyorsan összedobhatsz otthon is, és még csak sok alapanyag sem kell hozzá.

Camembert krémleves recept 

  • 20 dkg camembert sajt
  • 8 dl zöldségerőleves
  • 2 gerezd gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 1 ek vaj
  • fehér bors

Vajat hevítünk, és megforrósítjuk rajta a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd , fél percig kevergetve pirítjuk.

Ezután felöntjük a levessel, felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott camembert. Őrölt fehér borssal megfűszerezzük.

Addig főzzük, míg a sajtról le nem válik a héja. Végül leszűrjük, csészékbe szedjük, és rozskenyérrel tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: