Szerencsére kevés és olcsó alapanyagokból is lehet mennyei fogásokat készíteni, a spaghetti aglio e olio, azaz az olasz fokhagymás tészta tökéletes példa erre.
A tésztás receptekben az a legjobb, hogy bármikor lehet belőlük szupergyors és laktató ebédet vagy vacsit rittyenteni, és általában az elkészítésük is pofonegyszerű. Az olasz fokhagymás spagettire ez halmozottan igaz: a spaghetti aglio e olio az olasz konyha talán legegyszerűbb étele, amelyet későn este, a munkából hazaérve is könnyen össze tud dobni az ember, ráadásul csupán néhány egyszerű összetevőből áll.
Ha szeretnétek feldobni chili, sajt, garnéla vagy akár szarvasgomba is mehet hozzá, de minden macera nélkül, önmagában is nagyon finom.
Olasz fokhagymás tészta recept
50 dkg spagetti tészta (durumtészta)
4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem (ízlés szerint)
2 ek olívaolaj (vagy más olaj)
só ízlés szerint
A tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük. Ha kész, leszűrjük, félretesszük.
A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk.
Serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a fokhagymát (vigyázzunk, nehogy odakapjon!), majd a végén a petrezselymet is hozzáadjuk. Ízlés szerint sóval meghintjük.
A félretett tésztát egy edényben összekeverjük a fokhagymás-petrezselymes olajjal, az egészet összemelegítjük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]