A paradicsomos tészta egyszerű és klasszikus fogás, de némi fantáziával remekül fel lehet dobni. Paradicsomos-ricottás tészta recept!

Mindegy, hogy milyen napszak vagy évszak van, a tésztás ételeket egyszerűen lehetetlen megunni. Ha megcsúsztunk az idővel, és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. Nincs ez másképpen a paradicsomos-ricottás tészta esetében sem, a ricotta semleges ízével remekül passzol a paradicsomhoz, ráadásul olyan egyszerű az elkészítése, hogy szinte elrontani sem lehet.

Paradicsomos-ricottás tészta

  • 500 g spagetti tészta (vagy amilyet csak szeretnénk)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 500 g hámozott paradicsom
  • 25 dkg ricotta
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a félbe (vagy negyedekre) vágott koktélparadicsomokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük és néhány percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzerveket, és a tészta főzővízéből is két kanállal kimerünk. 10-15  percig főzzük, ha szükséges utánízesítünk.

Ha a tészta elkészült, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomos mártáshoz hozzáadjuk a tésztát, és jól összekeverjük.

A ricottát a tészta tetejére morzsoljuk, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: