sült-lila-káposzta
Fotó: Lovefood

Ha finom és látványos köretet szeretnénk készíteni, akkor a sült lila káposzta receptjénél keresve sem találunk jobbat. 

A lila káposztára gondolva elsőként a klasszikus párolt verziója ugrik be, pedig a lila zöldség sütve is igazán finom. Amellett, hogy kifejezetten mutatós köret készíthető belőle, még az egészségünknek is jót tesz, hiszen a rengeteg benne lévő rostnak köszönhetően jó hatással van az emésztésre is.

A párolt káposztához hasonlóan a sült lila káposzta elkészítése is nagyon egyszerű, készülhet magában, egy kevés olajjal, sóval, borssal, de balzsamecettel megbolondítva is. Köretnek tökéletes választás, de mártogatós kíséretében egy könnyed vacsinak is megfelelő.

sült lila káposzta | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó This Healthy Table

Hozzávalók

  • 1 közepes fej káposzta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál 
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 0.5 teáskanál bors
  • balzsamecet

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig 200 fokra előmelegítjük. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel áttörölgetjük, majd nyolc-tíz szeletre felvágjuk. A torzsát nem szedjük ki, így a cikkek nem fognak szétesni.

Az olívaolajat ízlés szerint összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel és a balzsamecettel. A káposztákat szépen ellhelyezzük a tepsiben, és meglocsoljuk a fűszeres keverékkel. Körülbelül 25-30 perc alatt megsütjük a káposztát, közben egyszer óvatosan átforgatjuk szeleteket. Amikor a szélük elkezd barnulni, kivesszük őket a sütőből.

Kész is az isteni sült lila káposzta, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: