Amikor már kicsit uncsi a megszokott húsvéti süti dömping, akkor szokott nagyon jól jönni egy olyan könnyed édesség, mint ez a kókuszos csók.
Csokoládéba mártani a végén nem kötelező, de miért ne tennéd, ha már a közeledben vannak a csokinyuszik?
Tele vagy már a keményvonalas húsvéti sütikkel, a kaláccsal és már egy szelet sonka sem megy le a torkodon? Akkor itt az ideje, hgy kihagyj egy étkezést! Ha viszont mégics csak szeretnél valami könnyűt eszegetni, akkor ezt a habos, kókuszos csókot javasoljuk maximum egy csésze finom kávéval lekísérve.
Kókuszos csók összetevők:
3 nagy tojásfehérje
2/3 csésze kristálycukor
1/2 tk. vanília kivonat
Csipet só
5 csésze édesített aprított nagy szemű kókuszreszelék
- Sütőt állítsd be maximum hőfokra (350°) és bélelj ki két nagy tepsit sütőpapírral. Amennyiben nem szilikonost használsz, úgy érdemes picit beolajozni, szilikonozni az sütőpapírt.
- Egy nagy tálban keverd össze a tojásfehérjét a cukorral, a vaníliával és a sóval, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Majd ez után szórd bele a nagy pelyhű kókusz reszeléket is.
- Egy közepes süteményes/fagylalt kanál vagy egy evőkanál segítségével kanalazz egyforma méretű halmokat az elkészített tepsire.
- 25 percig süsd, majd sütőlemezeken hagyd teljesen kihűlni.
- Csokoládéba is márthatod az alját úgy, hogy egy közepes tálban megolvasztassz 1 evőkanál kókuszolajat és 1 csésze csokoládé chipset. A kihűlt macaroons alját mártogasd olvasztott csokiba, majd a maradék keverékkel csepegtesd le a tetejét.
Ehhez az egyszerű és könnyen elkészíthető édességhez jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ]