Cikkünk főszereplője nem egy tipikus fasírt, hiszen a szokásos összetevők helyett ezúttal a tonhal és a zabpehely kapja a főszerepet. 

A nagymama fasírtjához természetesen semmi sem fogható, de azért nem árt, ha néhanapján egy-két különlegesebb változattal is megpróbálkozunk. Persze létezik számtalan vega fasírt is, a gombától elkezdve a cukkinin át, de ezúttal egy tonhalból készült receptet mutatunk.

A tonhal fasírt igazi villámfogás, hiszen semmi különösebb macerát nem igényel az elkészítése, a fűszerek, a hagyma és a tojás mellett csupán tonhalkonzerv és zabpehely szükségeltetik hozzá. Jó hír továbbá, hogy nem muszáj a drágább tonhalat megvásárolni, hiszen tökéletes hozzá az olcsóbb, morzsásabb változat is. Arra viszont érdemes odafigyelnünk, hogy ne olajos, hanem sós lében eltett tonhalat használjuk.

Hozzávalók

  • 7 dkg tonhal
  • 4 dkg zabpehely
  • 2 db tojás
  • 0.5db lila hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk Tabasco
  • bors

A kinyomkodott, lecsepegtetett tonhalat egy tálba rakjuk, és villával alaposan összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd meglocsoljuk a tabascóval, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezután beleforgatjuk az apróra vágott lila hagymát is, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan elkeverjük.

Vizes kézzel a masszából csinos golyókat formálunk, majd egy kevés olívaolajon kisütjük őket.  Kínálhatunk mellé párolt brokkolit és quinoát is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: