A levendulás limonádé stressz-csökkentő, antibakteriális hatású, és nem utolsósorban remek hűsítő a forró nyári napokon. 

A limonádégyártás nem egy bonyolult folyamat, valószínűleg nem okoz semmilyen nehézséget, így kezdők is nyugodtan nekiállhatnak a kísérletezésnek. A levendulás limonádé nemcsak nagyon ízletes, de egészséges is, számos jótékony hatóanyag megtalálható benne, így tökéletes frissítő egy hosszú nap után.

Levendulás limonádé 

  • 1,5 liter víz
  • 30 dkg méz
  • 30 g szárított levendulavirág vagy 1 csepp levendulaolaj
  • 6 citrom + 1 a díszítéshez
  • levendula a díszítéshez

 

Felforraljuk a víz felét, majd levesszük a tűzről.  Hozzáadjuk a mézet és a száraz levendulát vagy az olajat.

Körülbelül 20 percen keresztül állni hagyjuk, majd leszűrjük és kancsóba öntjük.

Hozzáadjuk a citromok levét, a maradék vízzel összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük.

Citromkarikákkal és levendulavirággal díszítve tálaljuk.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: