A hideg kovászosuborka-leves frissít, hűsít és hidratál, egy kis rafinériával keresve sem találni nála jobb nyári levest.
A kovászosuborka-leves hallatán talán sokan felvonják a szemöldököket, pedig az idehaza is népszerű fogás remekül jön a hőségben, amikor enni sem kíván az ember. Az elkészítése egyébként roppant egyszerű, a gáztűzhelyt sem kell bekapcsolni hozzá, elég csupán egy botmixer, kefir, kapor vagy más zöldfűszer, és máris nekiállhatunk a nyári szezon egyik legmenőbb levesének.
Kovászosuborka-leves
- 4 db közepes kovászos uborka
- 3 dl kovászos uborka leve
- 2 dl kefir
- 1 db lila hagyma
- kapor
- kakukkfű
- bors
A kovászos uborkát kisebb darabokra vágjuk, majd a levével együtt leturmixoljuk.
Amikor krémes állagú, hozzákeverjük a kefirt, majd ízlés szerint borssal ízesítjük.
Ezt követően hűtőbe tesszük fél órára. Ha gyorsabban szeretnénk nekiállni, akkor a fagyasztóba is betehetjük fél órára.
Tálaláskor a tetejére aprított lilahagymát és zöldfűszereket szórunk. A kapor és a kakukkfű jól megy hozzá, de akár rozmaring is kerülhet bele.
[sc name=”facebook” ][/sc]