kovászosuborka-leves
Fotó: Wide Open Eats

A hideg kovászosuborka-leves frissít, hűsít és hidratál, egy kis rafinériával keresve sem találni nála jobb nyári levest. 

A kovászosuborka-leves hallatán talán sokan felvonják a szemöldököket, pedig az idehaza is népszerű fogás remekül jön a hőségben, amikor enni sem kíván az ember. Az elkészítése egyébként roppant egyszerű, a gáztűzhelyt sem kell bekapcsolni hozzá, elég csupán egy botmixer, kefir, kapor vagy más zöldfűszer, és máris nekiállhatunk a nyári szezon egyik legmenőbb levesének.

Kovászosuborka-leves 

  • 4 db közepes kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborka leve
  • 2 dl kefir
  • 1 db lila hagyma
  • kapor
  • kakukkfű
  • bors

 

A kovászos uborkát kisebb darabokra vágjuk, majd a levével együtt leturmixoljuk.

Amikor krémes állagú, hozzákeverjük a kefirt, majd ízlés szerint borssal ízesítjük.

Ezt követően hűtőbe tesszük fél órára. Ha gyorsabban szeretnénk nekiállni, akkor a fagyasztóba is betehetjük fél órára.

Tálaláskor a tetejére aprított lilahagymát és zöldfűszereket szórunk. A kapor és a kakukkfű jól megy hozzá, de akár rozmaring is kerülhet bele.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: