Ha nem tudjátok, hogy milyen desszertet dobjatok össze, akkor a banános zabmuffin lehet az egyik legjobb választás.
Egy egyszerű zabmuffin alig 30 perces munkával összedobható, és ebben benne van a mosogatás is. Reggelire, uzsonnára, vendégvárásra, kirándulásra és piknikre is ideális, ráadásul rengeteg módon variálható. Nekünk az egyik abszolút kedvenc a banánnal készült verzió, ugyanis a gyümölcstől igazán könnyű és puha lesz a muffin tésztája.
A lejjebb olvasható recept az alaprecept, de természetesen bővíthető még más gyümölcsökkel és fűszerekkel is.
Banános zabmuffin
105 g zabpehely
225 g banán
2 db tojás
50 g méz
50 ml mandulatej
4 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint só
225 g banán
2 db tojás
50 g méz
50 ml mandulatej
4 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint só
Elsőként villa segítségével összetörjük a banánokat. Ezután kettéosztjuk a zabpelyhet egy bögrébe, majd félretesszük.
A zabpehely másik felét liszt állagúra összetörjük, ezután hozzáadjuk a banánhoz, majd mehet hozzá a méz, egy kevés só, és izlés szerinti fahéj. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sütőport is.
Hozzáöntjük a mandulatejet, majd az egészet elkeverjük. Hozzáadjuk a félretett zabot (egy keveset hagyjunk a tetejére).
A muffint kosárkákba adagoljuk, a tetejüket megszórjuk a maradékzabbal. Ezt követően előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]