A szilva krémlevesnek készítve, egy kis fahéjjal megbolondítva olyan finom, mint egy desszert.
Itt a szilvaszezon, így annak is eljött az ideje, hogy szétnézzünk a szilvás receptek háza táján. A szilvás gombócon túl számos étel készülhet ebből a remek nyári gyümölcsből, krémlevesnek készítve például különösen finom, ráadásul csupán néhány összetevő és egy turmix kell hozzá.
Fahéjas szilvakrémleves
- 80 dkg szilva
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 5 db egész szegfűszeg
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük, és annyi vízzel felöntjük, ami épphogy ellepi. Cukorral, sóval, vaníliával, szegfűszeggel, fahéjjal, egy teáskanál citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A szilvát a fűszerekkel körülbelül 10 percig főzzük, majd lehűzzuk a tűzről, és egy botmixer, vagy turmixgép segítségével simára turmixoljuk.
Ezután visszarakjuk a tűzre, majd behabarjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk néhány evőkanál főzőlevet, majd a levesbe csorgatjuk. Közben folyamatosan kavargatjuk. Néhány percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, citromhéjjal, vagy épp gyümölccsel. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ][/sc]