A petrezselyemleves az egyik legegyszerűbb étel, ami létezik, mégis hihetetlenül finom, ízekben gazdag fogás, amit feltétlenül érdemes kipróbálnotok. 

Viszonylag kevesen tudják, hogy a petrezselyem nemcsak az ételek dekorálása és ízesítésére alkalmas, hanem isteni leves is készíthető belőle. Bár előbbi esetében csak a főzés utolsó perceiben adjuk az ételhez (máskülönben elveszti minden ízét), levesként már valamivel korábban felhasználásra kerül.

Petrezselyemleves

1 jó nagy csokor petrezselyem zöldje
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál keményítő
5 dl főzőtejszín
5 dkg vaj

bors

A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.

A vajat felforrósítjuk, beledobjuk a fokhagymát, de csak átforrósítjuk, nem pirítjuk meg, különben megkeseredik.

A finomra vágott petrezselymet rászórjuk, átkeverjük, összeforrósítjuk.

A tejszínnel és a fél liter vízzel felöntjük, majd ízlés szerint sózzuk. Kevergetve felforraljuk.

Időközben a keményítőt egy kevés hideg vízzel elkeverjük, belecsurgatjuk a levesbe, majd pár percig forraljuk, hogy elkezdjen besűrűsödni.

Végül friss fekete borsot darálunk bele, de ízlés szerint pár csepp citromlevet is belecsurgathatunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: