A sárgabarack krémleves alapja a zamatos gyümölcs, amit fahéjjal és szegfűszeggel is feldobhatsz.
A krémlevesek elkészítése nagyon egyszerű, és főételnek vagy akár desszertnek is ideálisak. A sárgabarack önmagában is nagyon finom, de isteni krémlevest is készíthetünk belőle, amely még selymesebb és lágyabb lesz, ha görög joghurt is kerül bele.
A kajszibarack persze nemcsak finom, de egészséges is: A, C, E-vitamin és kálium található benne, továbbá nagy mennyiségű béta-karotint, luteint és zeaxantint is tartalmaz, melyek mind erőteljes antioxidánsok, így segítenek a káros szabadgyökök elleni védekezésben.
Joghurtos sárgabarack leves
50 dkg sárgabarack
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
4 dl görög joghurt
fahéj, szegfűszeg
0.5 l tej (vagy szójatej)
1 db sárgabarack (tálaláshoz)
A barackokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, majd kimagozzuk őket.
Egy mély tálba tesszük a barackokat és botmixerrel (vagy turmixban) összetörjük.
Hozzákanalazzuk a joghurtot és a mézet, ízlés szerinti mennyiségben, majd ismét mixeljük egy kicsit, hogy krémes, homogén állagot kapjunk. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat.
A legvégén belekeverjük a tejet.
Tálaláskor apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal diszítjuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]