Szeretnétek egy laktató és különleges vacsorát? A jól megszokott hazai ízek helyett a mediterrán sertéspaprikás spenóttal, gyömbérrel és gombával készül, és olyan finom, hogy rövidesen mi is újra elkészítjük.
A legegyszerűbb ételek is különlegessé tehetők, ha szabadon engedjük a fantáziánkat, és a megszokott alapanyagok helyett új ízekkel bővítjük a repertoárt. A mediterrán sertéspaprikás nem túl bonyolult étel, ám annál finomabb, és különösen azok számára jó választás, akik nem riadnak vissza, hanem inkább csavarnak egyet a megszokotton.
Az alábbi videóban bemutatjuk, hogyan készül a finomság, és mikre érdemes odafigyelni a készítésekor.
Mediterrán sertéspaprikás recept
4 vékony szelet sertéskaraj
7-8 nagy fej gomba
kisebb tál friss bébispenót
450 g zsíros tejföl
2 gerezd fokhagyma
kisebb darab gyömbér
só, bors
10 g parmezán
olívaolaj
rizs
A karajt sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon 2-2 percig mindkét felét megpirítjuk.
Míg a hús sül, a megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, a megtisztított gyömbért és fokhagymát felaprítjuk.
Az elkészült húsokat egy tányérra kiszedjük, majd a visszamaradt zsírban elkezdjük pirítani a gombát. Közben sózzuk, borsozzuk.
Ha már kezd összeesni, hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük a gombát.
Ezután mehet bele a tejföl, egy kevés víz és a spenót, majd az egészet elkeverjük. Megszórjuk piros paprikával, a legvégén pedig hozzáadjuk a parmezánt (nem mindet, a találáshoz is hagyunk egy keveset).
A húsokat beletesszük a szószba, majd 10 percig hagyjuk benne párolódni. Parmezánnal megszórva rizzsel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]