Jobb napokon szívesen nekiállunk egy-egy komolyabb, nagyobb előkészületet igénylő süti elkészítésének, de ha ma valami gyors és egyszerű finomságra van csak kapacitás, akkor a mézes sült füge az egyik legjobb választás. 

Ha nincs idő gyúrni, dagasztani, krémeket kikeverni és habot verni, akkor a könnyen és gyorsan elkészíthető finomságok között érdemes keresgélni. A mézes sült füge egy végtelenül egyszerűen összeállítható desszert, ráadásul éppen most van a szezonja, így nemcsak fagyasztott, de friss gyümölcsből is elkészíthető a finom nyalánkság.

Mézes sült füge

10 db füge
5 ek méz
nádcukor
fahéj

A fügét megmossuk, végeit levágjuk, majd óvatosan négybe szeljük.

Egy jénaiban felsorakoztatjuk a szeleteket.

Meglocsoljuk mézzel, meghintjük cukorral és fahéjjal.

200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és 15 perc alatt készre sütjük.

Önmagában és vaníliafagylalttal is mennyei. Jó étvágyat kívánunk!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: