Jobb napokon szívesen nekiállunk egy-egy komolyabb, nagyobb előkészületet igénylő süti elkészítésének, de ha ma valami gyors és egyszerű finomságra van csak kapacitás, akkor a mézes sült füge az egyik legjobb választás.
Ha nincs idő gyúrni, dagasztani, krémeket kikeverni és habot verni, akkor a könnyen és gyorsan elkészíthető finomságok között érdemes keresgélni. A mézes sült füge egy végtelenül egyszerűen összeállítható desszert, ráadásul éppen most van a szezonja, így nemcsak fagyasztott, de friss gyümölcsből is elkészíthető a finom nyalánkság.
Mézes sült füge
10 db füge
5 ek méz
nádcukor
fahéj
A fügét megmossuk, végeit levágjuk, majd óvatosan négybe szeljük.
Egy jénaiban felsorakoztatjuk a szeleteket.
Meglocsoljuk mézzel, meghintjük cukorral és fahéjjal.
200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és 15 perc alatt készre sütjük.
Önmagában és vaníliafagylalttal is mennyei. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]