Ha gyorsan kell főzni valamit, akkor jöhetnek a jól bevált tésztás receptek, mint például a sajtkrémes spagetti sok-sok baconnel.
Nem akarjuk túlságosan ismételni magunkat, hiszen aki olvassa az oldalt, az jól tudja, hogy odavagyunk a gyors tésztás receptekért, amiket még egy fárasztó munkanap után is könnyen össze tud dobni az ember. A sajtkrémes spagetti is ezen ételek sorát gyarapítja, hiszen míg fő a tészta, addig gyors elkészül a sajtkrémes szósz, majd hozzá a ropogósra pirított bacon, a végén összekeverjük, és már tálalhatjuk is.
Sajtkrémes spagetti
- 500 g spagetti
- 15 dkg bacon
- 100 g zöldfűszeres tömlős sajt
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt sajt a tetejére
A tésztát lobogó, sós vízbe rakjuk.
Míg a tészta fő, kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk a bacont. Papírtörlőre szedjük.
A tömlős sajtot egy tálba nyomuk, elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
Ha a tészta már al dente állagú (picit roppan a fogunk alatt), leszűrjük, lecsöpögtetjük. Nem szükséges átöblíteni, így még jobban ragad rá a szósz.
A tésztát a szószba forgatjuk, hozzáadjuk a pirított bacont, majd az egészet még egyszer alaposan átforgatjuk. Sajttal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]