Ősszel, télen, amikor kifejezetten jól esnek a meleg fogások, a kelbimbókrémleves remek választás, hiszen kellemesen átmelegít, és tele van vitaminnal.

A kelbimbó igen megosztó étel, így sokan mellőzik saját konyhájukból. Pedig ha jól készítjük, nagyon ízletes fogások varázsolhatók belőle, többek között krémlevesnek is igazán finom, és nem utolsósorban tele van K-, A- és B-vitaminokkal.

Kelbimbókrémleves 

2 ek vaj
1/2 fej vöröshagyma
3 db kisebb burgonya (kb. 300 g)
300 g kelbimbó
1 tk vegeta
1 tk só
csipet bors
100 g sajt
1 dl tejföl

A felaprított vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát és a a megtisztított kelbimbót. Megszórjuk vegetával, sóval, borssal, kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és 20 perc alatt megfőzzük.

A megfőtt levest botmixer segítségével pürésítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt és összemelegítjük. Levesgyönggyel, pirított zsemlekockákkal vagy bacon chipsszel tálalhatjuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: