A sütőtökkrémleves millió és egy féle formában elkészíthető, a gyömbéres változat például igazán pikáns és ízletes, ráadásul kifejezetten egészséges is.
A sütőtök az őszi-téli hónapok legnagyobb kedvence, és az benne az egyik legjobb, hogy akárcsak a burgonya és a kukorica, számtalan formában felhasználható: készülhet belőle leves, rakottas, desszert, fogyasztjuk sütve, főzve, rántva vagy akár nyersen is. Krémlevesként már csak azért is remek választás, mert szinte elrontani sem lehet, maradék sütőtök is használhatsz erre a célra, ráadásul vegán formában is könnyen és gyorsan elkészítheted.
Gyömbéres sütőtökkrémleves
- 50 dkg sütőtök
- 5 dl víz
- 1 mk gyömbér
- 1 csipet só
- 5 tk cukor
- A tálaláshoz:
- tökmagolaj
- tökmag
A sütőtököt meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasban feltesszük főni.
Ezt követően hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, majd egy kevés sóval és cukorral is megszórjuk.
Amikor puhára főtt a tök, botmixerrel pépesítjük. Tökmagolajjal és pirított tökmaggal kínáljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]