A tejszínes-cukkinis tészta könnyű, maceramentes étel, igazi életmentő ötlet, ha idő hiányában gyorsan kell valami finomat és laktatót az asztalra tenni. 

Hétköznap keveseknek van ideje és energiája komplex főfogásokkal elkápráztatni a családot, így maradnak a jól bevált, gyorsan és egyszerűen elkészíthető vacsoraötletek, amelyek finomak, de a lehető legkevesebb energiabefektetéssel készülnek. A krémes cukkinis tészta pont ilyen, csupán meg kell főzni a tésztát, megpirítani a hozzávalókat, felönteni tejszínnel, alaposan összekeverni az egészet, és már fogyaszthatjuk is.

Cukkinis-tejszínes tészta

30 dkg tészta (spagetti, szélesmetélt, penne)
2 ek olívaolaj
50 dkg cukkini
3 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán sajt
só, bors ízlés szerint
1 tk oregánó
2 dl tejszín

A tésztát a csomagoláson található leírás alapján feltesszük főni.

Közben a cukkinit, és a paradicsomot felkockázzuk. A fokhagymát áttörjük, a sajtot lereszeljük.

Magas falú serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a cukkinit, majd hozzátesszük a paradicsomot, fokhagymát és a fűszereket. Az egészet 1 percig összepirítjuk, majd  felöntjük kb 1dl vízzel vagy tésztalével és tovább kevergetve főzzük pár percig.

Egy botmixer segítségével pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a sajtot, és addig melegítjük, ameddig a sajt el nem olvad.

Ha  tészta elkészült, leszűrjük, és hozzákeverjük a szószhoz. A tetejére reszelhetünk még egy kis sajtot. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: