Egy tál forró fokhagymakrémleves remekül tud esni a hideg időben: ízletes és laktató, tele van vitaminnal, ráadásul még az elkészítése is pofonegyszerű. 

Ne csak nehéz és zsíros ételekben gondolkodjunk, ha beköszönt a hűvös idő! Ha te is szeretsz levest kanalazni, akkor érdemes megbarátkozni a fokhagymával is, ugyanis mennyei krémleves készíthető belőle. Gyorsan és nagyon egyszerűen összedobható, alig van vele munka, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele, arról nem is beszélve, hogy a fokhagymának erős vírus- és baktériumölő, valamint immunerősítő hatása van, így már csak ezért is érdemes lenne rendszeresen az asztalra tenni.

Fokhagymakrémleves

10 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
7 dl víz
2 dl főzőtejszín
só, bors ízlés szerint 
szerecsendió
1 db leveskocka
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj

levesgyöngy, petrezselyemzöld, pirított zsemlekocka, reszelt sajt

A fokhagymákat megpucoljuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lisztet.

Ezután felöntjük vízzel, visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd egy csipet szerecsendióval megszórjuk. Körülbelül 15 percig főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.

Megkóstoljuk, ha még szükséges utánízesítünk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, és hozzáöntjük a tejszínt.

Amikor a sajt elolvadt, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk petrezselyemmel, és pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: