töltött sült alma
Fotó: Basics Market

A töltött sült alma végtelenül egyszerűen elkészíthető desszert, alig van vele munka, és még cukor sem kell hozzá.  

A cukor nélkül elkészíthető desszertekre mindig van igény, legyen szó otthoni nasiról vagy ajándékba adható egészséges rágcsálnivalóról. A töltött sült alma szintén nem tartalmaz cukrot, mégis nagyon finom, és az illata is csodás, így vendégeknek is nyugodt szívvel kínálhatjuk.

Töltött sült alma

1 nagy db alma
5 dkg dió (őrölt)
1 dkg margarin
szegfűszeg ízlés szerint (őrölt)
fahéj ízlés szerint (őrölt)
gyömbér ízlés szerint (őrölt)
szegfűszeg ízlés szerint (őrölt)
0.5 teáskanál méz
10 ml rumaroma

Egy kisebb tálkában összekeverjük a diót a margarinnal, fűszerekkel és a rumaromával.Az alma tetejét levágjuk (nem kell meghámozni), kivágjuk a csutkát, majd a helyére betöltjük a diós masszát.

Az alma sapkáját (tetejét) visszahelyezzük a gyümölcsre, majd felül bekenjük vékonyan mézzel.

Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-30 percig sütjük. Akkor jó, ha az alma megpuhult. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
PixelDesign
Hirdetés: