Nem csak sült gesztenye és gesztenyepüré létezik ám a világon, a gesztenyekrémleves is nagyon finom, olyannyira, hogy akár desszertként is kínálhatod. 

A gesztenye az őszi, téli szezon egyik legnagyobb sztárja, ám a legtöbben csak gesztenyepürés desszertként fogyasztják. Ugyan így is nagyon finom, illatos, melengető krémlevesként is érdemes elkészíteni, hiszen annyira egyszerű, és mégis zseniális, hogy egészen biztosan sokak kedvence lesz.

Természetesen illatos, friss szelídgesztenyéből is készítheted, de ha elkerülnéd az ezzel járó hosszadalmas macerát, akkor marad a jól ismert gesztenyemassza, amelyből pillanatok alatt elkészül az ínycsiklandó krémleves.

Édes gesztenyekrémleves 

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg mazsola
  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rum
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor

A mazsolát rumba áztatjuk, a gesztenyepürét villával összetörjük.

A tejből egy decilitert a cukorhoz és a pudingporhoz csurgatunk, majd simára elkeverjük.

A maradék tejet feltesszük a tűzre. Amikor felforrt, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyemasszát.

Folyamatos kevergetés mellett 2 percig főzzük.

Ezt követően a levest lehúzzuk a tűzről, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, majd botmixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a rumos mazsolát és a mézet, a tetejére ízlés szerint habtejszínt is kanalazhatunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: