Hát mi nem is tagadjuk, hogy az olasz konyha szerelmesei vagyunk, bár a milánói makaróni a legkevésbé sem milánói, sőt még csak nem is olasz. Elmondjuk, miért! 

Milánó bár egy igazán szép olasz nagyváros (mindenképpen ajánljuk meglátogatásra), azonban a magyarul milánói makaróninak nevezett étel nemes egyszerűséggel nem is létezik Olaszországban. Születését egyelőre még homály fedi, annyit azonban már tudni róla, hogy a Kádár korszakban alkották meg, és sehol máshol nem ismerik a világon, csakis mi nálunk. Hasonló a helyzet a milánói sertésbordával, amelyről szintén nem hallottak a milánóiak.

Legyen olasz vagy magyar, a milánói makaróni kicsik és nagyok kedvence, így nézzünk,  egy hamisítatlan magyar-milánói receptet!

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 12 dkg sonka
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 50 dkg hámozott paradicsom
  • 150 g sűrített paradicsom (kb. 2 dl)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 50 dkg makaróni

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk rá a vöröshagymát, 1-2 percig pirítsuk rajta, majd jöhetnek a csíkokra vágott sonkaszeletet. Kavargassuk őket, majd mehetnek a vékony gombaszeletek is. Ha leragadna, nyugodtan öntsük fel fél deciliter vízzel. 10 percig pároljunk, majd öntsük hozzájuk a kétféle paradicsom.

Mindeközben lobogó sós vízben főzzük meg a makaróni tésztát. Amíg a tészta fő, 10-15 percig rotyogtassuk át mártásunkat. Körülbelül pont egyszerre lesznek kész. Parmezánnal tálaljuk! A végeredmény garantáltan isteni!

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: