A tejberizs sokféleképpen ízesíthető és díszíthető desszert, ezúttal a narancsos verziót mutatjuk meg.
A tejberizs örök klasszikus, amit könnyű elkészíteni és számtalan verziója létezik. Bár a klasszikus tejberizst is kedveljük, új köntösben is elkészíthetjük, egészen különleges ízélményt is nyújthat.
Narancsos tejberizs
1 kk citrom
A rizsre annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi, és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem szívja a vizet. Ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot.
Nagyon alacsony lángon főzzük, míg az összes tejet fel nem szívja. Ha elérte a kívánt állagot, megkóstoljuk, ha szükséges cukrozunk még.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a narancs és a citrom reszelt héját, valamint a porcukrot. Átkeverjük a kihűlt rizst a tejszínhabbal és narancslével.
[sc name=”facebook” ][/sc]