A tejberizs sokféleképpen ízesíthető és díszíthető desszert, ezúttal a narancsos verziót mutatjuk meg. 

A tejberizs örök klasszikus, amit könnyű elkészíteni és számtalan verziója létezik. Bár a klasszikus tejberizst is kedveljük, új köntösben is elkészíthetjük, egészen különleges ízélményt is nyújthat.

Narancsos tejberizs

3 dl tej
5 kanál kristálycukor
12½ dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
30 dkg rizs
1 dl narancslé
5 dkg narancs
4 dl növényi tejszín
1 kk citrom

A rizsre annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi, és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem szívja a vizet. Ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot.

Nagyon alacsony lángon főzzük, míg az összes tejet fel nem szívja. Ha elérte a kívánt állagot, megkóstoljuk, ha szükséges cukrozunk még.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a narancs és a citrom reszelt héját, valamint a porcukrot. Átkeverjük a kihűlt rizst a tejszínhabbal és narancslével.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Vajling
Hirdetés: