Ha se időnk, se energiánk a nagy sütés-főzéshez, mégis készítenénk valami különlegeset, akkor a baconbe tekert jalapeno tökéletes választás.
A baconbe tekert fogások nagy népszerűségnek örvendenek, sokan vélik ugyanis úgy, hogy nincs olyan húsos fogás, de talán olyan zöldséges fogás se nagyon, amelyet ne dobna fel a szaftos szalonna. A ropogós bacon és a tüzes jalapeno önmagában is jó párosítás, de ha egy kevés sajtot is belevonunk a történetbe, akkor még finomabb és ízesebb lesz a végeredmény.
Baconbe tekert jalapeno
10 darab jalapeno paprika
30 dkg krémsajt
1 gerezd fokhagyma
10 szelet bacon
só, bors
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy kis keverőtálban kikeverjük a krémsajtot a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
A jalapenót hosszában félbevágjuk, majd egy kiskanál segítségével eltávolítjuk a magokat és az ereket.
Megtöltjük a sajtkeverékkel, és mindegyiket körbetekerjük egy-egy félbevágott baconszelettel.
A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és körülbelül 25 perc alatt készre sütjük őket, úgy hogy a szalonna ropogós, a paprika pedig puha legyen. Jó étvágyat kívánunk hozzá! .
[sc name=”facebook” ][/sc]