A Hasselback burgonya egy végtelenül egyszerűen összeállítható fogás, ráadásul sokkal izgalmasabb is, mint a megszokott krumplis köretek.
A zsebes krumpli néven is ismert Hasselback-burgonyáról korábban úgy írtunk, mint egy mutatós fogásról, amely önálló ételként is megállja a helyét, ha a zsebeket megtöltjük ezzel-azzal, például baconnel, kolbásszal vagy hagymával. Ezúttal egy olyan receptet hoztunk, ahol a már említett zsebekbe bacon és cheddar sajt kerül. Ezzel a kombóval szerintünk nem lehet mellélőni.
Hasselback-burgonya baconnel és cheddarral
6 db hosszúkás burgonya
10 dkg bacon
10 dkg cheddar sajt
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só
friss petrezselyem
A megtisztított burgonyát bevagdossuk, ami úgy a legegyszerűbb, ha két fakanál közé tesszük a krumplit.
Az olívaolajat zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd megkenjük vele a burgonyákat.
Sütőpapírral bélelt tepsin elhelyezzük a krumplikat, majd 180 fokon körülbelül 50-60 percig sütjük.
Amikor a burgonya megpuhult, akkor a mélyedésekbe sajt- és baconszeleteket tömködünk. Visszatesszük a sütőbe, és még öt-tíz percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon, a bacon pedig ropogós legyen.
Friss petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk. Ha szeretnénk hozzá valamilyen szószt, készíthetünk fűszeres tejfölt is mellé. Ehhez a tejfölt beízesítjük egy kevés füstölt paprikával, zúzott fokhagymával és sóval, majd ha kész, a krumplira kanalazzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]