A savanykás ízvilágú sóskakrémleves télen és nyáron is jó választás, és hidegen és melegen is ugyanolyan finom. 

A friss sóskának nincs párja, ám ilyenkor télen sajnos csak a mirelit változat áll a rendelkezésünkre. A sóskakrémleves elkészítése végtelen gyors és egyszerű, így még azok is bátran nekiállhatnak, akik egyelőre nem mozognak otthonosan a konyhában.

Egyszerű sóskakrémleves

20 dkg sóska (friss vagy fagyasztott)
2 tojás
1 krumpli
1 dl tejszín
2 ek tejföl
1 ek vaj
3-4 ek cukor

Ha friss sóskával dolgozunk, akkor az átválogatott sóska szárait levágjuk, majd a megtisztított sóskát alaposan megmossuk (fagyasztott sóska esetében erre értelemszerűen nincs szükség). A krumplit megtisztítjuk, és azonos méretű darabokra vágjuk.

Egy nagyobb edényben vajat hevítünk, majd rádobjuk a sóskát és a kis darabokra vágott krumplit, majd 3-4 percig kavargatjuk.

Ezt követen felöntjük körülbelül 8 dl vízzel, és addig főzzük ameddig a krumpli meg nem puhul (körülbelül 15-20 perc).

Ha a krumpli puha, hozzáadjuk a cukrot, majd lehúzzuk a tűzről és botmixerrel krémesre pürésítjük.

Visszarakjuk a levest a tűzre, majd hozzáadjuk a tejszínt és ízlés szerint a tejfölt, attól függően, hogy milyen savanykásra szeretnénk. 1-2 percig hagyjuk forrni, majd forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: