A baconbe tekert brokkoli elsőre talán furcsán hangozhat, pedig nagyon ütős vendégváró vagy délutáni nasi tud lenni.
A baconbe tekert fogások nem véletlenül örvendenek ekkora népszerűségnek, ugyanis a szaftos szalonna még a legegyszerűbb ételt is képes feldobni. A baconbe tekert brokkoli amilyen egyszerű olyan finom: tökéletes mártogatósnak, saláta mellé vagy csak önmagában, és előételként, valamint baráti beszélgetéshez is nyugodt szívvel tálalhatod.
Baconbe tekert brokkoli
1 nagy brokkoli
8 szelet bacon
olívaolaj
só, bors ízlés szerint
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. (Fontos, hogy ne legyen vizes, különben meg fog égni!)
A brokkolit egy tálba tesszük, olívaolajat csorgatunk rá, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól átforgatjuk, hogy az olaj és a fűszer alaposan átjárja a zöldséget.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A brokkolikat szorosan baconbe tekerjük, majd felsorakoztatjuk őket a tepsin.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. (Akkor van kész, ha ropogós a bacon.)
[sc name=”facebook” ][/sc]