Citromos ricottás spagetti elkészítéséhez csupán néhány összetevőre van szükséged, és mégis mindenki oda lesz érte.
Semleges íze miatt a ricotta sós és édes ételekhez is remekül passzol, többek között tésztával is érdemes összekeverni. A citromos ricottás spagetti elkészítéséhez a són és a borson kívül mindössze hat alapanyagra lesz szükség, ráadásul pikk-pakk kész van, így akár hétköznap is összedobhatod.
Citromos ricottás spagetti
500 g spagetti tészta
25 dkg ricotta
2 citromból nyert citromhéj ( fontos, hogy bio citromot megyünk!) és fél citrom leve
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
parmezán
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Közben a ricottát kikeverjük az olívaolajjal, a citromok lereszelt héjával és levével, a sóval és a borssal.
Ha a tészta al dente, leszűrjük, majd összekeverjük a ricottás keverékkel. Ha szükséges a tészta főzővízéből adunk hozzá egy keveset.
Parmezánnal megszórva és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]