Sokunkkal előfordul, hogy keresünk valamilyen gyorsan elkészíthető nassolni valót, ami egészséges is, és nem kell utána sokat mosogatni. A bevált mártogatós receptjeinket követve most kerestünk egy bármikor könnyen elérhető alapanyagot, a végeredmény pedig magáért beszél! Természetesen a narancs kihagyható, mi így is imádtuk.
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj,
2 evőkanál méz
2 teáskanál reszelt narancshéj
0,5 kg (bébi) sárgarépa
2 evőkanál frissen facsart narancslé
2 csipet só és őrölt fekete bors ízlés szerint
Három egyszerű lépés:
- lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Be is fújhatjuk a kosarat tapadásmentes főzőpermettel – mi ezt a lépést kihagytuk.
- lépés
Egy tálban összekeverjük a megolvasztott vajat, a mézet, a narancshéjat ( pluszban megbolondíthatjuk még, ha a narancsot belefacsarjuk). Egy evőkanál szószt tegyünk félre a későbbiekre. A megpucolt, feldarabolt sárgarépát jól beleforgatjuk az így kapott maradék édes masszába, utána pedig mehet is bele a sütőkosárba.
- lépés
A sárgarépát kb 7 percenként át lehet forgatni, a teljes sütési idő 15-22 perc, a répák nagyságától függően. Miután kész, picit megsózzuk és megborsozzuk, a maradék szószt ráöntjük ( és meg is bolondíthatjuk még egy kevés narancslével)
Fogyaszthatjuk magában, készíthetünk hozzá ízlés szerint mártogatós szószt is, minden esetre a kedvenc filmnézős estéink kötelező sztárvendége lesz.
Forrás: allrecipes.com