Chilében az egyik legközkedveltebb egytál étel a Cazuela. Pikáns, tartalmas leves, több verzióban elkészíthető. Eredetileg Chiléből származik az alaprecept, de mára már nagyon gyakori bármelyik dél-amerikai országban. A cazuela kifejezés fazekat jelent, csirkehúsból és marhából is elkészíthető.
A hagyományos recept alapja, hogy mindent külön készítünk el és csak a tálaláskor egyesítjük. Mi ezt kicsit magyarosítottuk, egyben főzzük meg a hozzávalókat.
Hozzávalók
6 db csirkecomb
3 bögre felkockázott vajtök
6 db burgonya, felkockázva
5 db kukoricacső
2 db sárgarépa, felkockázva
Rizs
Csípős paprikaszósz
Só
Bors
Koriander vagy petrezselyem
Egy nagy fazékba tegyük bele a hozzávalókat: csirkét, vajtököt, burgonyát, sárgarépát, kukoricát, és közepes lángon fedő alatt forralásig főzzük. Miután felforrt, alacsony hőfokon lefedve főzzük még 25 percig.
Külön főzzük meg a rizst. Miután elkészült, adjuk hozzá a leveshez és főzzük még 5 percig.
Tálaláskor petrezselyemmel vagy korianderrel és csípős paprikaszósszal kiegészíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!