Néha nagyon is jó visszafordulni a jól bevált, hagyományos receptekhez. Így van ez a gundel palacsintánál is, legalábbis nekünk az eredeti verzió jön be a legjobban, így most éppen ezért, ezt hoztuk el nektek!

Hozzávalók:

  • A palacsintatésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek ét olaj (+ a sütéshez)
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • A diótöltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 25 dkg darált dió
  • 2 ek mazsola
  • 1 ek rum
  • A csokoládéöntethez:
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 ek kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek rum
  • A tálaláshoz:
  • tejszínhab

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd olajjal kikent serpenyőkben kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal együtt, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.

Az öntethez simára keverjük a tojássárgát és a lisztet 1 dl tejjel. A maradék tejet, kakaóport és a darabokra tört csokit felforrósítjuk. Lassan,  kis sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatos kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Nem szabad azonban felforralni, nehogy a tojás kicsapódjon. Ezután jöhet hozzá a rum!

Végül megtöltjük a palacsintákat a diós-mazsolás töltelékkel. Ezután betekerjük vagy negyedbe hajtjuk őket, és a tálra helyezzük, hogy félig fedjék egymást. A forró csokoládéöntettel nyakon löttyintjük őket, és tejszínhabbal díszítjük! Ugye milyen guszta lett?

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: