Néha nagyon is jó visszafordulni a jól bevált, hagyományos receptekhez. Így van ez a gundel palacsintánál is, legalábbis nekünk az eredeti verzió jön be a legjobban, így most éppen ezért, ezt hoztuk el nektek!
Hozzávalók:
- A palacsintatésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 ek ét olaj (+ a sütéshez)
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 4 dl tej
- 1 dl szódavíz
- A diótöltelékhez:
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1/2 db citrom (reszelt héja)
- 25 dkg darált dió
- 2 ek mazsola
- 1 ek rum
- A csokoládéöntethez:
- 3 db tojássárgája
- 2 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 ek kakaópor
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek rum
- A tálaláshoz:
- tejszínhab
Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd olajjal kikent serpenyőkben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal együtt, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
Az öntethez simára keverjük a tojássárgát és a lisztet 1 dl tejjel. A maradék tejet, kakaóport és a darabokra tört csokit felforrósítjuk. Lassan, kis sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatos kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Nem szabad azonban felforralni, nehogy a tojás kicsapódjon. Ezután jöhet hozzá a rum!
Végül megtöltjük a palacsintákat a diós-mazsolás töltelékkel. Ezután betekerjük vagy negyedbe hajtjuk őket, és a tálra helyezzük, hogy félig fedjék egymást. A forró csokoládéöntettel nyakon löttyintjük őket, és tejszínhabbal díszítjük! Ugye milyen guszta lett?