Epres Mangós jégkrém házilag

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy hűsítő, gyümölcsös jégkrém. Ez az epres-mangós jégkrém könnyedén elkészíthető otthon, és természetes alapanyagokból készül, így egészséges alternatíva a bolti változatokhoz képest. Az érett eper és mangó tökéletes párost alkot, frissítő és ízletes élményt nyújtva minden falatban.

Hozzávalók:

  • 300 g friss eper
  • 1 nagy érett mangó
  • 200 ml görög joghurt
  • 2 evőkanál méz vagy agavé szirup
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • Jégkrémformák és pálcikák

Elkészítés:

  1. Gyümölcsök előkészítése: Mosd meg az epreket, és távolítsd el a zöld szárakat. Hámozd meg a mangót, majd vágd le a húsát a magjáról.
  2. Gyümölcsös püré elkészítése: Egy turmixgépbe vagy botmixerrel egy nagy tálba helyezd az epreket, a mangó húsát, a görög joghurtot, a mézet (vagy agavé szirupot) és a citromlevet. Turmixold simára, amíg homogén állagú pürét kapsz.
  3. Jégkrém formázása: Öntsd a gyümölcsös keveréket jégkrémformákba, hagyva egy kis helyet a táguláshoz fagyasztás közben. Helyezd be a pálcikákat is.
  4. Fagyasztás: Tedd a jégkrémformákat a fagyasztóba legalább 4 órára, vagy amíg teljesen meg nem fagynak.
  5. Tálalás: Amikor a jégkrémek megdermedtek, óvatosan vedd ki őket a formákból. Ha nehezen jönnek ki, tartsd a formákat néhány másodpercig meleg víz alá, hogy könnyebben kioldódjanak.

Tálalási javaslat:

Tálald a jégkrémeket friss gyümölcsökkel és mentalevéllel díszítve egy szép tálon. Azonnal fogyaszthatóak, és garantáltan felfrissítenek a meleg nyári napokon.

Ez az epres-mangós jégkrém egyszerűen elkészíthető és természetes alapanyagokból készül, így nem csak finom, hanem egészséges is. Próbáld ki, és élvezd a nyár ízeit! Jó étvágyat!

author avatar
Grabowsky
Hirdetés: