Nyári estéken nincs is jobb, mint egy baráti grillparti a kertben. A csirkeszárnyak mindig nagy kedvencek voltak nálunk, mert könnyen elkészíthetők, és mindenki szereti őket. Ezt a barbecue csirkeszárny receptet egy régi családi recept alapján fejlesztettem ki, amit mindig is nagy sikere volt a barátok és család körében.
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál paprika
- 1/2 teáskanál chili por (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
Barbecue szósz
- 1 csésze ketchup
- 1/4 csésze almaecet
- 1/4 csésze barna cukor
- 2 evőkanál worcestershire szósz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál hagymapor
- 1/2 teáskanál füstölt paprika
- 1/2 teáskanál chili por (elhagyható)
Elkészítés
- Csirkeszárnyak előkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk és megszárítjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat, sót, borsot, fokhagymaport, paprikát és chili port. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a fűszerkeverék.
- Grillezés: A grillt előmelegítjük közepes hőmérsékletre. A csirkeszárnyakat közvetlen hő fölött grillezzük kb. 20-25 percig, időnként megforgatva, amíg minden oldaluk szép aranybarna és ropogós lesz.
- Barbecue szósz elkészítése: Amíg a csirkeszárnyak sülnek, egy közepes edényben összekeverjük a barbecue szósz összetevőit. Közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik (kb. 10 perc).
- Csirkeszárnyak bekenése: Az utolsó 5-10 percben a csirkeszárnyakat megkenjük a barbecue szósszal, és tovább grillezzük, amíg a szósz karamellizálódik és ragacsos lesz.
- Tálalás: A csirkeszárnyakat azonnal tálaljuk, maradék barbecue szósszal kínálva.
Ezek a grillezett barbecue csirkeszárnyak biztosan a grillparti sztárjai lesznek. A ropogós külső és a ragacsos, ízletes szósz tökéletes kombinációja garantáltan elnyeri mindenki tetszését.