Nyugodtan mondhatjuk, hogy a tiramisu a desszertek pizzája. A világ legnépszerűbb olasz desszertjét egyszerűen nem lehet nem imádni. Főjön az a kávé és érlelődjön az a rum, mert ma az egyik legfinomabb sütemény kerül az asztalunkra!

A tiramisu népszerűségének egyik oka talán éppen egyszerűségében rejlik, hiszen valljuk be, elég könnyű elkészíteni, sőt nagyon finom is. Persze hátrább az agarakkal, ugyanis még a jót is el lehet rontani, például, ha nem megfelelő anyagokat választunk vagy a mennyiséggel csúszunk el. A tirami su jelentése egyébként ‘dobj fel’ vagy ‘vidíts fel’, ami minden valószínűség szerint a benne található főzött kávéra asszociál.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl kávé
  • rum vagy amaretto (lehet aroma is)
  • 36 db babapiskóta
  • holland kakaópor

A mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal a mascarponéhez adjuk.

Egy mélytányérba töltjük a kávét, és hozzáöntjük az alkoholt, majd a babapiskótát gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne, vigyázva hogy ne ázzanak el túlságosan.

Egy magasabb falú edénybe (kb. 6 cm) szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskóták felét, majd a krém felét is rákenjük. Ezután ismételten beterítjük egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával, és rátesszük a maradék krémet is.

Érdemes egy éjszakára a hűtőben pihentetni a tiramisut, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt a tökéles íz és a gusztaság kedvéért megszórhatjuk kakaóporral.

Kép forrása: Pinterest.com

Próbáld ki a “Tiramisu Dorina módra” receptet is a kisfazek.hu oldalról!

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: