Az almás pite nálunk tipikusan vasárnapi desszert, annyira az, hogy általában hétfőre már egy morzsa sem marad belőle. 

Ez az a süti, amire ha rágondolsz, egyből a szádban érzed az ízét. Általában minden háznak megvan a maga almás pite receptje. Eljött az idő, hogy mi is megsüssük, persze olyan, mint a nagyié talán sosem lesz, de azért próbálkozhatunk!

Lássuk, mi sül ki belőle!

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 7 nagy db alma
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral.  A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, a porcukrot, a tojásokat, majd alaposan összegyúrjuk.

A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon, majd 2 részre osztjuk. Egy másik tálba belereszeljük az almákat, hozzátesszük a kristálycukrot, majd összekeverjük. A cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele.

Az almából jó alaposan kinyomkodjuk a vizet, különben elázna a tésztánk. Hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliát.

Az egyik tésztánkat kisodorjuk, a tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.

Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne púposodjon.

Végül előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.

Almás süti receptek a kisfazek.hu oldalon is!

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: