Bizonyára már ti is tudjátok, hogy mennyire odavagyunk az olasz konyháért. Most egy kevésbé ismert fogást hoztunk el nektek, ami a saltimbocca, azaz “ugorj a számba” névre hallgat.

Az olaszok imádnak vicces neveket adni az ételeiknek (például a tiramu vidíts fel), hát ez a saltimbocca esetében végképp így van. A saltimbocca alapvetően egy roppant egyszerű étel, amely kevés alapanyagot tartalmaz. Nagyszerűség az összetevői nemességében rejlik. Az eredeti receptben borjúhús, vékonyra szelt pármai sonka és zsálya szerepel, kevés olívaolaj, vaj, fehérbor, só és bors.

A zsálya nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz neki, így azt semmiképpen ne hagyjuk ki. Ha viszont a borjút nem kedveljük, akkor nyugodtan kísérletezhetünk például pulykával is, azzal is remek lesz!

Hozzávalók

  • 8 féltenyérnyi vékony borjúhús
  • 8 zsályalevél
  • 4 szelet pármai sonka
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dkg vaj
  • só, bors

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyikre fél szelet sonkát és 1-1 levél zsályát teszünk, amit fogpiszkálóval rögzítünk.

Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a hússzeleteket a zsályás oldalukkal lefelé elkezdjük sütni, majd 2 perc után megfordítjuk, és még 1-1,5 percig sütjük, majd felöntjük a fehérborral, és lefedve 4-5 percig pároljuk.

Ha ezzel el is készültünk, a húst salátával, párolt zöldséggel tálaljuk, de krumplipürével is nagyon finom. A szaftot a húsra vagy a krumplipürére locsoljuk.

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: